Monday, 24 March 2014

Majlis Akad Nikah (16.08.2013)

Hai korang..sihat ka tidak?  Ok mungkin agak lama apple nak update entri kat blog apple ni..:face35: apple bukan apa..cuma tiada masa je nak update :p: dah la keja urus suami lagi malam dah penat terus je tidur  Ehh bukan tu la apple nak cerita :face5: lelebih pulak kan meluah kat entri ni :face6:hahaha
Okay kita start dari sebelum berlangsungnya akad nikah yefirst tu memang apple rasa gelabah sebelum majlis 3 hari sebelum majlis.Memang banyak fikiran sampai stress la katakan..yala semakin dekat hari semakin kita akan rasa tanggungjawab yang kita akan pikul lepas kawin jaga suami makan minum pakai dia layan suami and so on. Memang ada terfikir juga dalam fikiran " eh betulkah aku dah nak jadi suami orang ni? Tak menyesalkah aku nanti selepas kawin? Tak menyesalkah aku tinggalkan zaman bujang aku pada umur 21 tahun ni? " bermacam-macam fikiran dalam pala otak apple ni sampai sakit kepala bagai + stress lagi ya Allah...tuhan saja yang tahu galau apple waktu tu..
Tup tup tup dah sampai hari pada tanggal 16.08.2013 selepas seminggu hari raya :h: memang agak kelam kabut pillih tarikh sebab waktu tu je minggu terakhir orang bercuti..isninnya dah keja and sekolah semua orang..nak buat hujung tahun tapi mak tak bagi ikat anak orang lama-lama.tak elok katanya :face52: betul jugak kan..buat apa nak lama-lamakan benda yang elok kan..ehehehe :face18:
So bermula lah dari paginya tu ribut orang kat rumah masak-masak untuk tetamu..apple lagi ntah sebok juga nak menolong buat tu ini..hehehe..tapi yang hairannya waktu hari yang akan menjadi sejarah bujang yang terakhir dalam hidup apple ni tiba-tiba takde rasa gelabah tu lagi..rasa relax dan tenang je.Pelik!!!! Macam kak Maria Elena. ehehehe :123: tenang je..why?? sebab Allah telah permudahkan segala-galanya dihari bahagia apple..Alhamdulillah..semua berjalan dengan lancar..syukur..
SO BIARLAH GAMBAR PULAK YANG BERBICARA YAAAA :face45:
 

Ni hiasan nikah kat masjid..simple but nice kata orang..apple pun memang suka..kombinasi warna 
yang cantikk..

Yang ni pulak apple dah masuk kat dalam masjid untuk jalani majlis akad nikah..
muehehe

dok readyyy..tunggu kedatangan bakal zauj apple..ehemmmmm..


mulut tak lekang dari tersenyum kegembiraan nak kahwin walaupun ada terselit sedih 
sedikit yang lepas ni apple akan menjadi isteri orang..huhuhu

ehemm..inila bakal suami applee..walaupun tak kacak dimata korang tapi kacak dimata apple..
kau ada?? ehekkkk

ni rombongan keluarga belah bakal suami apple

baru sampai..berdebar-debar katanyaaaa..eheh opkosss la kan..



apa yang apple dok pandang kat atas tu haaaa..kau hengat nak ke si Edward Cullen tu merayu kat kau supaya batalkan perkahwinan and kawen ngan diaaa..sooryyy okayy..maappp dia tak sanggup nak datang sabah semata-mata nak kawen ngan engkau..haha(perasan nak mampos!!! tampo laju-laju!!) hahaha




Time baca ni memang agak sebak..dah janji takmo naness laaaa


Yang belah kiri tu mak tercinta apple..yang belah kanan tu pulak baju wrna putih makcik apple..

ha yang ni my MAN..bapa apple..handsome kan?? ehehehe

senyoommmm jeeee


sebelum nak mula nikah kena ceramah dulu siket..yelarrr kawen ni ingat macam kawen main-main ke dulu waktu budak-budak.kalau boleh nak sekali dalam seumur hidup je kawen..biar kat syurga nanti In Sha Allah dapat jumpa ngan zauj jugakkk :face12:


sebenarnya berat hati bapa apple nak lepaskan apple pada bakal suami apple pada usia apple yang masih muda..tapi apple sudah buat keputusan yang pasti bapa apple pasrah lepaskan apple pada bakal suami apple..(sebak la pulakkk :6:)

ni mak bapa apple..

crew jari-jari halus photographer

kengkawan..

Dan kami sah menjadi yang halal :')






Dan nantikan lago entry seterusnya..maajlis sanding pulak yawwww...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...