Sunday, 21 August 2011

Gelagat Si KeciL!!!

Assalammualaikum u all..erm..hari ni apple nak cerita fasal si kecil apple...hehe..dorang ni cute betul..dah la cute,buat apple geram lagi...hehehe...

Apple sayang betul kat dorang..dengan dorang la apple selalu main if apple boring..

Nak tau tak siapa yang apple maksud kan tu???hah!kalau nak tau,angkat gigi dulu?hikhikhik..xdala..apple gurau jewww...

Kalau nak tahu,lets start the story...hehe..ok yang apple maksudkan tu sebenarnya hamster apple..hehe..sebelum ni,apple memang penah bela hamster juga,but,dorang dah innalillah duluaan sebelum apple..hehe..

So sekarang apple beli lagi hamster,nak jaga dorang bagus2..hehe..first,apple beli seekor je...waktu mula2 apple beli,dia kecil je n kurus  la..ni kat bawah pic dia..

*time dia tido take pic ni*

Ni nama dia Munjung...ni la yang pertama apple beli..keja dia tido jerrrrr...kalau tak tido,makannnnnn jerrr..hehehe..but,memang tu pun keja dia kan..hikhikhik

Kenapa apple bagi nama dia Munjung???sebab mulut dia munjung..hehehehe..tapi cute..hamster apple yang seekor ni pantang dengar bunyi plastik..sebab apa??sebab kalau dengar bunyi plastik je,dia tau la tu nak kena bagi makanan dia..hehe

Si Munjung ni pun penah menghilang juga selama seminggu..dia lari..mungkin nak berdikari la kononnye..waktu dia hilang,apple rindu betul dengan dia..coz,dengan c munjung ni je apple paling rapat..huhuhuhu

Tapi,selepas seminggu,dia balik lagi..Percaya tak???apple pun susah nak percaya..hehe..apple fikir dia dah mati ke kena makan tikus mondok,ke kena makan oleh kucing ke..ape2 la yang ada dalam kat dalam fikiran apple time tu..hehe

Tapi,sapa sangka,pandai juga dia balik..hehehe...time tu apple bagi dia makan..kebulur gila c munjung ni...hikhikhik..sapa suruh,lari lagi,baru tau!hehehe

Ok,next story!!now,kita cerita plak hamster apple yang ke 2..apple beli dia ni supaya c munjung ada pasangan..n ada jugakan kawan dia...macam kita juga ka..mesti ada teman kan..hehehe..

Hamster apple yang ke 2 ni betina,nama dia In-Jung..ceh,ala-ala nama korea gitu loh..hikhik..c Munjung tu pun nama korea jugak tu..hehehe..kononnye laaaa..

*In-Jung*

Ha,gambar kat atas tu,tu la c In-jung..pandai kan dia guna kaca mata..hekhek..dia pun nak jugak bergaya..ingat korang je ke pandai bergaya??hehe

Dia ni pun sama je macam c munjung..kuat tidur n makan..sekarang dia dah lebih besar dari c munjung..fasal dia lagi kuat makan daripada c munjung..ape tidaknyre..asal bagi makanan,mesti c in-jung ni je asyik monopoli makanan..hehehe

Itula sebabnye badan dia lagi besar dari c munjung..gedempol!gedempol2 pun,apple sayang juga dia tau..hehe

Ok..sterunya,kita cerita hamster apple yang ketiga..sebenarnya,apple nak bela 2 ekor je hamster,tapi,apple terpaksa beli dia ni..gara2 waktu c munjung menghilang..coz,c In-jung kan takde kawan time tu..jadi apple beli la dia..


Yang ni keturunan melayu..nama dia Puteh..why nama dia putih?sebab dia putih..hehe..c puteh ni masih kecil lagi +kurus..tapi takpe..dalam 1 bulan ni,InsyaALLAH dia akan gendut jugak macam c In-jung n c Munjung..hehe

c puteh ni apple belum berapa kenal lagi..sebab masih baru n masih liar..belum jinak lagi..hehehe..

Ok la..apple pun penat sudah menaip..padahal tak banyak mana pun nak menaip..hikhikhik..jadi,sampai di sini je la story apple..bubye..sekian...
Wasalam

*Mun-jung^In-Jung*

4 comments:

Ini Kisah Tia said...

bestnyeee ada pet :)
Tia berminat dengan sugar glider . pernah dengar tak ? hehee ..
tapi takkan kesampaian kot nak bela satu . btw , jaga depa elok2 noh ..

Apple Pearl said...

hehe..memang best..pnah jugak dengar..apple tgok kat tv..popular kan tu..harganye pun mahal jugak..ok,cek akn jga dorg elok2..

zulhilmi.tempoyak said...

nk pinjam bleh..??hahaha

Apple Pearl said...

hehe..nak pnjam mna bleh..dia nak dgn tuan dia je..hikhikhikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...