Saturday, 1 October 2011

Segmen Kancil8349 : Pengalaman Semasa Perkhemahan Unit Beruniform

Assalamualaikum..


wah,sejak akhir2 ni,banyaknye orang buat segmen..apple pun nak ikut jugak..hehe..tapi,segmen ni paling apple suke...hehe..kenapa??nak tahu..jom kita baca sama2 okey!

Tahun :2008,2010,2011
Tingkatan : 4,6 bawah,6 atas
Unit Bruniform : Pengakap
Tempat Perkhemahan : Keningau Sabah,Sambas Kalimantan
Sekolah : SMK GUNSANAD

Apple sejak sekolah rendah lagi,memang minat gile dengan unit beruniform ni..apple kat sekolah ikut unit beruniform PENGAKAP..Apple start ikut scout ni waktu apple darjah 4..umur 10 tahun..best tau...appel memang selalu ikut camping sekolah2..yela,kalau bab2 camping ni,memang makanan apple..hikhikhik..rugi sapa yang tak pernah ikut camping..

Tapi,waktu sekolah rendah tak berapa banyak kena buat camping..apple selalu ikut kawad kaki jugak..eh,ni keluar tajuk dah ni..hikhikhik..start je masuk sekolah menengah,apple pun selalu dah ikut camping..tak pernah miss kalau bab2 camping ni..hikhik..


Gambar kat atas tu,waktu camping Lencana 5 Tertinggi..tak banyak gambar sangat..sebab kita orang selalu busy je..hehehe..so tak ade masa la..time ni kat Tanah Pengakap Daerah Keningau..memang luas jugak lar tanahnye..

Apple sebenarnya ade cita2 dalam dunia Pengakap ni...iaitu...ingin menjadi seorang..

Pengakap Raja
Tapi,tak kesampaian..sebab time 2 apple nak SPM..padahal dah setengah mati apple buat BUKU LOG..dah nak siap 2..tapi,tak per lahhh..bukan rezeki apple..

And then,lepas tak jadi  Pengakap Raja plak..apple nak jadi PENGAKAP KELANA pun boleh la jugak..hikhikhik

Apple pun ikut la camping bakal kelana...wowww...syoknyaaaaaaaaa...hehehe..aktiviti time camping tu memang bestla..apple listkan erk aktivitinya..


  • Dari padang bandaran Daerah Keningau-Bandukan(tapak perkhemahan) hiking 20km..(penat gila jalan kaki..rasa nak tercabut kepala lutut apple..hikhi 
  • Melukis untuk tak tahu lar ape..lupa dah..hehe
  • Bila malam,kita orang buat penghayatan dalam mengenal diri masing2(start jam8 p.m-6 a.m)fuh..satu malam tak tidur..mengantuk gila larrr..tapi ade rehat jugak larr bila hbis aktiviti..
  • Tapi lepas aktiviti tu,kami dah kena tabal jadi bakal Kelana..yahooo....happy gila..
  • Bila pagi,kita orang ada aktiviti lasak..iaitu mendaki bukit..hikhik..tinggi jugak..lepas 2 curam lagi..
  • Bila malam plak lagi,kita orang buat malam kebudayaan..hehe..yang ni secara individu n watak buat kertas cabutan..apple dapat watak Sabariah..alaaaa..macam dalam cerita P.Ramlee tu..si Kasim Selamat..hihik...malu gila weeiii bila berlakon..dah la ramai org..
  • Esok pagi,dah boleh balik..tapi kita orang gi terjun sungai dulu mandi ramai2..hahaha
Haaa...tu larr diantaranya aktiviti yang paling best apple rasa..tapi tak sama la dengan time budak2..Apple ikut camping Bakal Kelana ni,baru je tahun lalu lepas2 habis SPM..pada tahun 2010..


And then tahun ni baru kena tabal jadi kelana..Apple ikut KELANA A..bukan kelana A je yang ada..banyak lagi..ada B,C and D..mana2 je boleh..hehe..tapi,KELANA A jugak la tetep menjadi pilihan ku..^^

Gambar kat atas ni plak dibuat pada Tahun ni 2011..brtempat di Kampung Keningau Pamalan..^^

Time hiking..dari keningau pergi ke Tenom..


Jambori kat Sambas Kalimantan..next en3 apple cerita erk..hehe

Logo Jambori at Sambas Kalimantan,Indonesia

Diantara wakil2 dari sabah(apple with skip Valary n Hairul)

apple n budak2 scout dari indon

skip-skip..hehe

Tapak Pameran Persekutuan Malaysia ketiKa Jambori di Sambas

Di Khemah

Perserta Dari Sabah

ni apple..tengah berangan2..hahaha

ok larrr..pnat dah menaip ni..bye u all...

SEKIAN WASSALAM

9 comments:

Nurul Iman said...

wah....bestnya! datang dari segmen kancil...

Apple Pearl said...

Nurul Iman : memang best..hikhik

Elih Japahar said...

All the best yer...:) memori yg sgt manis dan dikenang2

Apple Pearl said...

Elih Japahar : Terima kasih encik Elih..^^

Kancil 8349 said...

wah...blogger sabahan...SMK Gunsanad tempat sahabat Kancil sekolah suatu ketika dulu...dan kancil sudah datang 2 kali ke sana...

apapun terima kasih kerana menyertai segmen Kancil

Apple Pearl said...

Kancil 8349 : yeah,sabahan..hehe..sama2 encik Kancil,^^

Kancil 8349 said...

Kancil sudah senaraikan pasukan perkhemahan mengikut unit beruniform masing - masing...jomlah singgah ke blog Kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/senarai-pasukan-perkhemahan-dengan.html

ciK LyndaWawa said...

cantik gambar2 pengakap tu...salam kenal.=]

Apple Pearl said...

Kancil 8349 : Terima KasiH E ncik Kancil.:)


ciK LyndaWawa : Terima Kasih ciK LyndaWawa..Salam Kenal juga..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...