Monday, 26 September 2011

PLKN(Part 1)

Assalamualaikum...


Hermm..apple tadi belek2 fail2 kat laptop apple..lepas 2 terbuka plak fail gambar PLKN ..korang pun mesti tau kan ape 2 PLKN..and then lepas je nampak muke2 kat gambar 2,siap guna baju PLKN lagi,punye lar apple rinddduuuuuuuuu...waaaaa..huhuhuhu...

Apple masuk PLKN waktu tahun 2010 siri ke-2 kat TUARAN KOTA KINABALU,SABAH..apple sebenarnya mintak2 juga supaya dapat masuk PLKN..sebab tengok kat tv,macam best je..and kawan2 apple pun yang pernah masuk kata best jugak..so tambah la ghairah kn nak ikut program tu..hehe

And then,bila mula2 dapat result yang apple dapat masuk PLKN,punya lar apple appy bangetttttttt..(ni budak mane plak yang sesat ni ckp indon..wkakaka..abaikan)sooo..apple pn bagitau la ngan kat semua orang yang apple dapat masuk PLKN..(banggalar kate kan..^^)

So tiba masa apple dah nak pergi,tibe2 rasa sedih plak nak tinggalkan family..maklum lar..apple tak pernah pisah lama2 ngan family apple..pernah pun just few day..xsampai pun 2minggu lebih..huhu

Apple terpaksala tahan sebak,coz tak nak la nangis depan orang ramai tu..time tu hanya ALLAH je yang tau betape sedihnya hati ini..huhu..

Part kat dalam bas la apple tak dapat tahan bila dah naik bas,tguk mak ayah dari dalam bas,rasa nak terkeluar air mata..hati ini terlalu sayu melihat wajah ayah dan bonda yang sukar untuk melepaskan anaknya pergi..namun apakan daya..mereka dan aku hanya pasrah..huhu..

Tapi sebelum jalan 2,sempat jugak lar apple jumpa buah hati apple...hehe..yela..kiteorang pun berpisah jugak kan buat sementara waktu..hehe..so jumpa la kejap..siap bagi nasihat lagi..

Jaga diri baik2 taw..ingat kita kat sini selalu..jangan nakal2..n lg 1???JANGAN CURANG..
Hehehe..lelaki mana yang nak teman wanita die curangkan..so,apple pun kat sana jaga la ati apple ni dengan ssebaik2nya buat si dia..b'coz i lob u..(wkaka..jiwang nak mampus..)

Mak ngan ayah pun ade jugak taw nasihat..same jugak nasihatnye ngan buah hati apple tuu..:)

bersambung episod akan datang..(ceh mcm la crita ni best sangat..ahaha)hehe..apple bukan ape..takut je korang malas nak baca entry apple ni panjang2..kang malas plak nak baca..hehe..ok la,kite sambung lagi nanti erk..apple nak ulang kaji dulu ni..^^

SEKIAN WASSALAM

2 comments:

Ini Kisah Tia said...

heheh . mak ayah pun nasihat suruh jangan curang kew? hee ~~

Apple Pearl said...

iye..eh,xlar..hehe..just enough nasihatkn diri utk apple je..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...