Wednesday, 28 September 2011

Segmen~Lagu Ini..

Assalamualaikum semua..alah..subuh2 ni awal plak bangun..hikhik..bila buka laptop and tekan connect and klik google,terus je buka blog..hehe..last2 nampak segmen dari Ini Kisah Tia apple nak join..hehe,,so,korang pun mesti berminat kan?jom la join sama2..jom tguk kat bawah ni..^^


ok,apple pilih laguuuu??lagu ape erk..haa!dah ingat pun..muehehe..tapi,lagu ni lagu lama..but never mind..lagu 2 sangat apple suke..walaupun waktu first2 apple tak suka,tapi daripada lagu ni la apple dapat simpan memori time dengan kawan2 apple dulu..kita orang suke sangat..haha..lagunya ialah...(tenguk lirik kat bawah..)


Gurindam JIwa (R ISMAIL & RAFEAH BUANG)
Tuai padi antara masak Esok jangan layu-layuan 
Intai kami antara nampak Esok jangan rindu-rinduan 
Anak cina pasang lukah 
Lukah dipasang di Tanjung Jati 
Di dalam hati tidak kulupa  
Sebagai rambut bersimpul mati
Batang selasih permainan budak 
Daun selasih dimakan kuda 
Bercerai kasih talak tiada  
Seribu tahun kembali juga
Burung merpati terbang seribu 
Hinggap seekor di tengah laman 
Hendak mati di hujung kuku 
Hendak berkubur di tapak tangan
Kalau tuan mudik ke hulu 
Carikan saya bunga kemboja 
Kalau tuan mati dahulu 
Nantikan saya di pintu Syurga

~Join taw..jangan tak join..^^

SEKIAN WASSALAM

11 comments:

Ini Kisah Tia said...

huish , liriknyaaa . amekaw ! heheh ~
thanks join :)

Kancil 8349 said...

lagu yang tidak hilang dek zaman...sentiasa diingatan...pernah menyanyi lagu nie masa kahwin guru Kancil....rindunya...

jomlah ke blog Kancil untuk mendengar lagu pilihan Kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/segmen-lagu-ini.html

Panggil Aku Han said...

lagu klasik ni..:D

http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/09/segmen-lagu-ini.html

Marina said...

wah...lagu puitis...

http://marinafazli.blogspot.com/2011/09/segmen-lagu-ini.html

Tentang Kita said...

hahaha...teringat kat abg sulung akak..x paham naper dia suka nyanyikan lagu nie kt wife dia bila wife dia tgh marah

Apple Pearl said...

Ini Kisah Tia:hehe..sma2 tia..:)

Kancil 8349:yeah,lagu lma harus kta ingat..sbb kbaikan lgu2 lma2 ni bnyak yang btemakan nasihat..^^

Panggil Aku Han:mmg klasik,2 la apple suke dgr..:)

Marina: ^_^

Tentang Kita:ala..2 tndanye nak memujuk lartuuu..hikhik

miErah halim said...

suka la lagu ni. roommate mesti gelakkan saya sebab suka memekak lagu ni..

Apple Pearl said...

miErah halim: ^^

Fahz said...

hehehhe klasik la..best2 :) dtg dr segmen yg sama :)

Apple Pearl said...

Fahz : ^_^

~iz~ said...

nostalgia..

iz singgah dari segmen yg sama yer..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...