Sunday, 1 January 2012

Tinggalkan Kekasih Lama Kerana Termakan Budi Kekasih Baru




Hye3..Appy New Year y'all..semoga azam kita semua tahun ni tercapai okey!!  herm..merujuk pada tajuk post ni,ada satu cerita apple mau share dengan korang..biar ianya jadi pebgajaran dan peringatan buat kita semua..mau tau cerita tujom layan cerita dibawah niii zasss

Ada satu hari tu,bf apple tiba2 call apple,apple pun tertanya2.kenapa tiba2 call??mesti ada sesuatu..sebab kalau tiada hal penting,dia tidak akan call apple,hihihi 
Jadi,apple sambutla panggilan dia..

Perbualan Kami

Apple : Hello,ya kenapa call?(ceh,cakap tu macam tidak puas ati jakk.haha)

My BF : Kenapa??tidak boleh call la??

Apple : (aik,memanas si kawan..hehe)Aik,kita tanya dia,dia tanya pula kita balik..haha

My BF : Tidak,sebenarnya ada saya mau tanya,kau betul2 seriuska dengan saya and mau teruskan hubungan kita ni sampai ke jinjang pelamin?harap kau JUJUR!

Apple : (terdiam seketika atas soalan yang dia ajukan pada apple)aik,kenapa tanya begitu tiba2?blurrr nii..hehe

My BF : Macam ni,si J(bukan nama sebenar) break sudah dengan si F(bukan nama sebenar)..

Apple : What??(terkeluar bahasa omputih aku terus..wakaka)kenapa boleh macam tu??

My BF : Sebab si F curang..dia ada lelaki lain sudah..

Sambung cerita dibawah....

Apple agak kecewa bila dengar khabar angin tu..member apple sanggup buat macam tuu  ohmaigad  bf apple pun ceritala yang c F ada lelaki lain and dia jatuh hati dengan lelaki tu sebab dia selalu tolong c F..oh no!! i cant believe that!!why she like that..si F ni sebenarnya still belajar..di dekat area semenanjung..so,agak jauh..yang si J pulak sudah kerja and still di sabah menunggu si F..tapi tidak sangka hubungan mereka akan berakhir seperti ini..apple,turut merasa sedih..padahal beberapa hari yang lalu apple ada nampak dorang keluar dating..tapi,sungguh apple tidak sangka bahawa pertemuan mereka tu adalah pertemuan mereka yang terakhir..hubungan mereka sudah terjalin selama 2tahun lebih kalau apple tidak silap..

Ada sebab terjadinya perkara sebegini..iaitu PERCINTAAN JARAK JAUH.kita yang disini manala nampak kan apa yang si dia buat disana..hubugan sebegini jika ingin kekal ada tips2nya..mau taua apa?mari layannn..korang pun tau juga..

 Perkara yang pertama,pasangan haruslah SALING JUJUR dengan pasangan masing2.

 Saling PERCAYA MEMPERCAYAI.

 Saling FAHAM MEMAHAMI.

 Sering MENGAMBIL BERAT terhadap si dia.

 Menjaga HATI si dia.

 Saling INGAT MEMPERINGATI tentang hubungan anda.

okey tu lar dia tips2nya,,if,kalau kita buat juga semua ttps u,and salah satu daripada pasangan still buat benda tu,hal ni bermakna dia bukanlah jodoh korang n dia tidak cukup baik untuk korang..tapi itulah adat percintaankan..CINTA TIDAK SELALUNYA INDAH..tapi perkara yang paling penting adalah KEJUJURAN..jadi,bf apple pun cakapla perkara yang terjadi terhadap member kita tu,kita jadikan sebagai pengajaran..saling ingat meningati..dia jadi takut terus bagaimana kalau apple dapat lanjutkan pelajaran nanti..disana lagi banyak dugaan..apple cuma cakap,TRUST ME..kita kenalah saling memperingati..lagipun apple sedar and tidak mau sia2kan hubungan kami yang terjalin selama 5 TAHUN lebih.tidak lama lagi mau masuk 6 tahun..apple seakan tidak percaya hubungan kami bisa terjalin sejauh ini..but,itulah dia,kami sama2 menghadapi segala dugaan untuk kekal bersama..family kami pun sudah saling kenal..dan kaluarga dia terima apple dengan baik dan begitu juga dengan keluarga apple..semoga hubungan kami berkekalan.Amin..

So,ini sudah jadi pengajaran..sama2la kita renung2kan..jangan jadi macam member apple ni..gara2 termakan budi,sanggup tinggalkan kekasih dia..kesian kawan apple tu..huhuhu..oh jahatnya kamu..(lagu stacy..hihi)

Apa2 pun belum terlambat untuk apple ucapkan..

SELAMAT TAHUN BARU

Sekian Wassalam

2 comments:

aleen aiden said...

hu3,hopefully kwn ur bf tu bley handle problem dia tu.

Apple Pearl said...

Harap2 mcm 2 lar..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...