Tuesday, 28 May 2013

Gunung Kinabaluku (PART 1)

Hai korangg  haaa..ni la crita yang apple nak bgi story dengan korang tuuu  hehehe.okey,sebenarnya cerita ni dah lama dah. dah basi dah pun kot  tapi tak kira,apple nak story jugak   hihihi
Macam ni ceritanye yaww. Apple pergi mendaki pada 27HB-28HB BULAN 4 2013  masa ni memang happy gila nak pergi mendaki bila dapat daftar untuk mendaki  waktu hujung tahun lalu dapat daftar.sebab memang kena daftar awal sebab asyik full list je kalau gi mendaki nii.Ni pun apple bersyukur dapat masok dalam list  hhehe.
So,training la kononnya awal tahun ni..1 bulan joging je tiap2 petang  tapiiii bila apple dapat keja,rutin harian apple tergendala. petang apple dah tak larat nak gi joging sebab penat yang teramat  jadi samapi la masa seminggu lagi nak mendaki baru la nak sebokkk jogingghuhuhu..tu pun nasib baik dah tamat kontrak berkerja.so jogingla pagi petang malam. haaa pagi petang malamhehe..takdela samapi macam tu sekali yaaa..apple main2 jeee hihi..pagi petang je apple joging kalau sampai nak ke malam,takdela kot yeee... jadi selama 2bulan apple tak joging,so stamina apple tak fittt terpaksa pergi jugakkk.tanggung la risikonye yaww apple :face6:
Eh,eh,eh, korang bosan dah nak baca ke jangan la macam tu..story tak habis lagi niii  ni baru permulaan..apple nak korang baca dulu tentang gunung kinabalu ni kat sini.kat link tu lebih terperinci tentang gunung kinabalu..Gunung kinabalu ni terletak di NEGERI BAWAH BAYU ..Iaitu kat SABAH.. ramai orang yang teringin nak daki Gunung ni.Sebab gunung kinabalu ni merupakan puncak tertinggi di Malaysia dan puncak tertinggi Pulau Borneo yang ketinggiannya mencecah 4,095 meter dari aras laut. Gunung Kinabalu juga merupakan gunung kelima tertinggi di Asia Tenggara. 
Kalau korang nak tau lebih lanjut baca je kat link ni ok.cerita ni akan apple sambung lagi nant ya..tunggu Part 2..haaa,kat situ nant akan banyak gambar semasa apple mendaki.kalau nak sambung skg tak cukup masa.dan masa tak mengizinkan  tunggu tauuuu
Sekian Wassalam
*Gunung Kinabaluku (PART 2 )

5 comments:

Tia Fatihah said...

alaa, baru nak feel ni. hehe. nak juga baca pengalaman orang yang mendaki gunung kinabalu ni sebab tia pun dah berangan nak tawan gunung tu. cuma, belum berkesempatan saja :D

Apple Pearl said...

ehehee..sja bgi feel dlu jappp..hihi..InshaAllah akan update ari ni juga...hihi..sabar yaaa..hihi..xapa tia,ada rezeki nant naikla ya..:)

nurul asheqin adlan said...

terigin sangat nak pergi. hehehe. semoga satu hari nanti.

nurul asheqin adlan said...

teringinnya nak pergiiiii T.T

Apple Pearl said...

@ nurul asheqin adlan :
laaaa...jgn la sedih yaww..if sheqin ada rezeki,pegilar yee..best.hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...