Wednesday, 29 May 2013

Gunung Kinabaluku (PART 2) - Entry Bergambar

Hai korang..okey,post ni adalah sambungan daripada entry ini..yang tu baru pengenalan okeyy,apple malas mau berbicara banyak2  biarlah gambar yang menceritakan  hihi orait

yang ni masi dalam perjalanan pergi ke KUNDASANG(it's rain )

ni masi awal pagi ni.kabus pun tebal.nampak kan gunung kinabalu tu sikit2.hihi
haaaa..kita orang pun samapi sudah di Kinabalu Park.(muka semangat gilerrrr)haha
sebelum masuk kena bayar dulu tiket masuk sebanyak RM3 seorang.(sorry lupa nak gmbar tiket tuu)
Haa..ni kite org dahh masuk dah.dah byar tiket.eh,eh,sapa ni??baju sedondon plak tuuu:face5:
ni la bkal2 fiance apple tu :face35: (bakal zauj,bakal imam)amboiii,banyk la kau punya bakal ya apple :123:

menghayal japp:131:

yg ni plak kawan dunia akhirat apple..geng apple masa mendaki  

kami geng :face42: 
Ni adalah tapak permulaan untuk pergi mendaki.
yang ni plak group kami semasa mendaki
#Selamat Mendaki

Air terjun..d awal perjalanan

ohhh..di sini apple mulai penat.iyalaa,training xckup kan.stamina pun tak kuat..huhu

Masi mampu untuk tersenyum 

Apple tersenyum paksaa.apple rasa pitam time ni sampai kamera pun jatuh 

Ok,finally sampai jugak pondok pertama setelah mengerah tenaga dan makan coklat 1bungkus:face74:

yang ni plak pondok kedua.kat sini kebulur plak..so makan la sandwich yang di bagi.penat yang teramat:face62:

muka penat.tapi mampu tersenyum:17:

yang ni pondok keempat..ketiga takde snap plak.:13:sebab kita orang ikut shortcut..shhh diam2.shortcut dia bukan main tggi mak aiii..sampai nak ampus.warghhh:face32:

ni budak dua org ni dah duluan dpd apple.so apple ngan group2 yang lain jee..memang dorang ni nafas kuda betul la..(org cukup training la katakan..)stamina pun kuat

kita orang kena samapi di Laban Rata sekurang2nya sebelum gelap la macam tu..ya la klu smpai mlm tkut ada apa2 plak kan nant.susah juga.so slagi itula apple sedaya upaya untuk sampai ke laban rata sebelum gelap.tapi time dalam perjalanan tu hujan plak..ni yg tmbah frust nii..dah la pnat,hujan sgala bagai lagi.huhu..sabo je larrr..apple mmg bnyak bdoa time tu,beristighfar,berzikir..supaya perjalanan apple cepat sampai ke laban rata.tak la terbuang msa mcm tu ja kan 

haa..ni la jalan shortcut tuu..sebenarnya ni adalah jalan ke Pancaran RTM.apple rsa better jalan yg sbenar2nya dpd jalan shortcut nii..sebb tangga ja naikk..tangga jgn main..tggi2 belaka.apa tak ampusss.naseb bkal zauj apple sanggup tggu dan teman kn.klu tak,apple reject awl2 jd zauj aplle.esehh,ngade je..hahaha:face59:
finally samapi jugaa

rehat2 dulu sambil2 snapp yaaaa:face67:

selepas dari sana kami teruskan perjalanan sampai la kami berpisah2..gerakan solo.sebab kalau nak tunggu mesti ada yang fed up kan..so apple izinkan dorang jalan duluan..sebab apple memang tak larat kalau ikut rentak dorang..dorang laju sangat..apple ngan bakal fiance apple tu pun terpisah2 juga..kesian diaaa,tapak kasut dia terlepas..almaklum la,kasut tu dia guna kali kedua untuk mendaki.so,time tu juga la dia nak terlepasss..shiaannn dia.huhu:face32: dia suruh apple jalan duluan.tak payah tunggu dia..dia marah apple kalau jalan sama2.sebab tak nak apple lambat kerana dia.so apple terpaksa jalan duluan..sampai akhirnya apple sampai kat Laban Rata Restaurant.

Sampai je terus cari makanan panas.kalau nak order yang masak2 kat sana memang mahal.so beli la yang paling murah kat sana.iaitu maggi hot cup.roti bawa sendiri dari keningau.hihihi..nak tau harga maggir tu berpa kat sana RM5 ohheyyyy..errr :face65:mahal sangat..

haaa..nilaa niii kasut dia yang terlepas tapak tu..hihi.naseb ada jual kasut kat sana.ada pun kasut adidas kampong je ade..ni pun mahal tauuuuu.cer teka,cer teka..hihi RM30 joooo :face36: kat kedai sini baru berapa ringgit je.hehe

 ingatkan dah la sampai..rupanya..nak naik lagi pergi rest house Laban Rata..makkkk,nak merangka dah apple jalan ni haaa..nak nanes je bila nampak tangga..hahaha.tapi apple kuat kan semangat juga...
yeahhh akhirnya sampai kata Rest House Laban Rata..soo,nak baring2,nak tidor2..sebab jam2.30 pagi  akan start naik puncak..

okeyyy,apple dah penat menaip,upload gmbar..story ni apple sambung nanti yaa...nantikan PART3..HOPE U ALL ENJOY READ THIS STORY..


Sekian Wassalam














2 comments:

Khamsi Abdullah said...

Wahhh...syoknye hiking! :)

Apple Pearl said...

@ Khamsi Abdullah : mmg best..hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...