Thursday, 30 May 2013

Gunung Kinabaluku (PART 3) - Entry Bergambar




Haii korangg..okey,kali nii apple nak habiskan part..PART 1 , PART 2 dan sekarang dah masuk 
PART 3..kalau blum baca part 1 dan 2 jemput la baca yawww.hihi:c: ok,gambar yang kat atas tu diambil pada pukul 1.50am..kita org  tengah bersiap2 sambil2 snap2 dlu gituuu :17: hehe.oohhh,sejuknyaaa sangatttt sejukkk :face16: tahap kesejukan -3 celcisuss..memang sejuk gilaaa..hingus meleleh pun tak rasa wooo  sejuk,tak caye tryy lerrrr :face5: errmm,jomla mulaaa story okey

okeyy,ni memang sejuk gila tahap dewa.mata gua pun sampai merah,hidung lg la bagai nak beku rasanyaaa:18:
haaa..di sini apple stuck,hidung sukar untuk bernafas,kaki lenguh naik gunung yang cerun..woo,memang mencabar laaaa.(mencabar imanku:face33:) sampai2 bermonolog dalam hati lagi "kalau kat rumah skg ni memang tengah tido sedap niii" hahaha.

haaa..akhirnya daki punya daki,kita org pun sampai di SAYAT2..bila sampai tu,happy teramat..dah nak smpai ke?? rupa2nya belum..guide kita org ckp sikit lagi,okeyyy  ku terima..sikit lgi.hihi..haaaa,yg dalam gambar tu,memang korg dah kenal la kan yg bju hitam tu,klu korg bca entry apple psal ni dri ptma,msti korg kenal..hihi,yang sebelah plak tu yg ala2 org korea la sangat tu,abaikan..hahaha

:face64:


 and finally we all almost doneeeeeeeeeee     heheh,belum lagii.sikitttt lagii..dan tujuan kami mendaki ni sebenarnya ada misi kecil yg kami bawaaa..dan misi itu adalahhh..

kami membawa misi Aqsa Syarif..FREE GAZA!!ALLAHU AKBAR :face69:

and nowww kami berada di puncak GUNUNG KINABALUyeaayy

:43: mula2 apple memang tak larat dah nak naik gi puncak.agak tinggi dan jalan tidak rata,ada batu2..apple betul2 down dan rasa tak larat..but my bakal fiancee n guide push me n give me kata2 semangat..apple gagahkan diri ini jugaaa..annd finally..

i did it muka happy gilerrrr,hahaha.apple sampai kat puncak pada pukul 6.30 am.bayangkan perjalanan dari jam 2.30 am,apple sampai pukul 6.30.ni pun org lain ada lg yang kat bawa tak sampai lagi.tak tau sempat ke tidak dorang naik..

ehem ehem :face34:

yang ni pulak adala kolam yang terdapat di GUNUNG KINABALU ni..ianya di panggil KOLAM HAJAT.but kita sebgai umat islam tak la boleh percaya yaa..  banyak orang buang duit syiling kat kolam ni 

dan yang ni plak yang ada pada duit RM 1 yang sebelum keluar duit RM 1 sekarang ni..tak caye,cuba tenok niii..hehe :1:

nampak kannn..hehehe :1:

haaa..yang ni pulak guide dan pokcik ni jugak adalah BADANG KINABALU tauuu..tong air besar kat uma korang pun yang besar tu dia penah bawa naik tauuu..kuat benor pokcik ni.snap2 dulu hihih :132:

apple macam baru jumpa DRAGON BALL je kan.hahaha..Matahariku telah terbit..rasa pun mcm suam2 panas je kat atas.hehe:face4:

dan yang ni apple dah start turun balik ke LABAN RATA.lepas tu nak bersiap pulak turun lagi ke Kinabalu Park.tempat pusat permulaan kami sampai..






dan yang nii dah nakk turun..bubye Gunung Kinabalu..hehe

periuk kera.time turun baru jumpa tumbuhan ni.hehe:face4:

:face15: haa..tamat la kisah Gunung Kinabalu ku iniii..amacam,ko terasa nak naik takk..jom leee.rasa pengalaman naik gunung pulak kan..hehe...InshaAllah,kalau ada rezeki lg,apple nak naik lg ngan member2..tp,apple kena pastikan dulu stamina apple kali ni kena kuat.tak nak yg mcm baru2 ni..skali turun dari gunung,5 hari berjalan macam org lepas bersalin je gayanya..hahahahaha:face42: hope experiences apple ni memberi inspirasi pada korang yaaa..terima kasih kerana sudi baca kisah apple ni dari awal :)

Maaf sekiranya ada tersalah taip dari awal cerita sehingga tamatnya cerita ini.
*TYPO*
hihi


Sekian Wassalam 


2 comments:

Tia Fatihah said...

alhamdulillah. akhirnyaaaa. hehe.
rezeki dapat tawan gunung yang tinggi.
btw, tertarik dengan ehem ehem. haaa. bila, bilaaa? :)

Apple Pearl said...

ahahaha...InshaAllah sabtu ni tunang sudah :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...